41,00 €

Brusnik trips
Učitavam karte

Tip aktivnosti : Dnevna aktivnost
Polazak u : 10:00h
Trajanje : 8 sati
Maksimalan broj osoba : 40
Dodatne usluge : u cijenu je uključen prijevoz brodom i ručak na brodu. Djeca do 3 godine imaju besplatan prijevoz, a od 3 do 12 godina popust od 50% na cijenu.
Osoba:

Rezerviraj sada

Rezervacija za Brusnik i Svetac

Pošaljite

Vaša rezervacija:

Opis

Posjet otoku Svetac i kupanje na žalu Brusnik

Otok Sveti Andrija, zvan još i Svetac, udaljen od Komiže 13,5 milja, dugo je bio poznat kao najudaljeniji naseljeni hrvatski otok. Danas tu više nitko ne živi. Ostalo je samo kopno i stare kamene građevine koje svjedoče o životu i trudu svojih stanovnika koji su kroz stoljeća stvarali povijest ovog otoka.  Površine je 4.2 km2, a visok 311 m. Jedino izgrađeno pristanište za brodove je u maloj uvali Povlov buk. Svetac je posebno zanimljiv zbog svojih priča i događanja iz prošlosti. Jedna od njih je i o ilirskoj kraljici Teuti o čemu svjedoče srušene zidine kraljičina dvora na vrhu samog otoka-Teutin grad.  Iako su utabane staze već odavno neprohodne, a nekadašnji vinogradi već odavno odumrli, ti spomenici prošlog vremena na neki neobjašnjivi način privlače svoje posjetitelje koji mu se uvijek vraćaju. Ukoliko se uspijete uspeti, s vrha klisure pruža se veličanstven pogled na pučinu i ostale njene otoke Brusnik i Jabuku.

Pod površinom, more priča svoju priču. Kameni odroni, strmi zidovi prošarani procjepima i rupama te razbacane stijene i gromade staništa su mnogobrojnih ribljim vrstama koje su  atraktivne kako za ribare tako i za ronioce.

Brusnik je mali  pučinski otok, otprilike 13 milja udaljen od Komiže. Geološki je specifičan jer je vulkanskog podrijetla. Sastoji se od eruptivnih stijena koje zatvaraju jedinstvenu  plažu od tamnih oblutaka. Posebno su zanimljivi bazeni „jastožere“ , koji su služili ribarima za čuvanje živih jastoga međutim danas su samo uspomena na suživot naših ribara i prirode. Danas je Brusnik stanište morskih ptica, kunića i posebnih crnih guštera.

Polazak: 10:00h

Povratak: 18:00h

Opis: Polazak brodom iz Komiže za otok Brusnik. Kupanje na žalu otoka Brusnika. Obilazak oko otoka Sveca. Na brodu se pripremaju prave dalmatinske delicije. Sidrenje. Ručak na brodu. Po želji kupanje. Povratak u Komižu.

Trajanje izleta: 8 sati

Cijena po osobi: 310 kn

* u cijenu je uključen prijevoz brodom i ručak na brodu. Djeca do 3 godine imaju besplatan prijevoz, a od 3 do 12 godina popust od 50% na cijenu.

Recenzije

× WhatsApp chat