54,00 €

Učitavam karte

Tip aktivnosti : Dnevna aktivnost
Polazak u : 15:00
Trajanje : 4 sata
Maksimalan broj osoba : 12
Dodatne usluge : POSEBNA PONUDA: paket aranžman za 2 osobe po cijeni od 1060,00 KN. Uključeno je 1 noćenje u dvokrevetnoj sobi, prijevoz te usluga vodiča. Po opciji se može organizirati i prehrana na bazi doručka, polupansiona i pansiona uz doplatu.
Osoba:
Djeca:

Rezerviraj sada

Rezervacija za Vinski puti

Pošaljite

Vaša rezervacija:

Opis

Vinski puti

Iako je Vis malen otok, njegovo je vino od davnina poznato po svojoj kvaliteti. Počevši za vrijeme grčke kolonizacije, vinarstvo i trgovina vinom bila je glavna ekonomska aktivnost na otoku, pri čemu su se istakle dvije sorte: autohtono viško bijelo vino Vugava te Plavac mali, crno vino poznato po kvaliteti. Osim njih spominju se sorte poput Kurteloške, Rukatca, Palaruše, Kuca…

Ovaj izlet je zamišljen kao kombinacija razgledavanja prekrasnih vizura otoka Visa i degustiranja najboljih vina što otok nudi.

Vidikovac iznad Visa

Na putu prema bogatim vinorodnim krajevima na sjeveroistoku otoka zaustavit ćemo se na vidikovcu smještenom iznad Kuta, najstarijeg dijela otoka Visa. Ovdje ćemo, uz pogled na grad Vis, govoriti o grčkoj koloniji Issi i objasniti njen značaj za povijest ne samo ovog otoka nego i cijele Dalmacije.

1. degustacija – Konoba Roki

Smještena u Pliskom polju, konoba Roki je smještena na slikovitoj lokaciji blizu bivšeg britanskog aerodroma. Tu je zadržana jaka tradicija vinarstva, koja je spojena s modernim standardima – sva vina imaju organski certifikat, čime potvrđuju najviše standarde koji se koriste prilikom izrade njihovih vina. Degustacija ovdje uključuje dva bijela vina (Rukatac i Vugava) i jedno crno (Plavac mali) uz platu s pršutom, sirom i drugim suhomesnatim proizvodima.

Vidikovac na Humu

Nijedno razgledavanje otoka nije potpuno bez posjete najvišem vrhu otoka, Humu (567 m). Uz prekrasan pogled na Komižu i susjedne otoke, kratko ćemo ispričati neke detalje iz bogate povijesti komiškog ribarstva.

2. degustacija – Vinarija Lipanović

Izlet zaključujemo posjetom jednoj od najunikatnijih vinarija u Europi – Vinariji Lipanović. Na mjestu napuštenog vojnog tunela niknula je vinarija, koja koristi nepromjenjivu razinu vlažnosti i temperature za proizvodnju nekih od najboljih vina na otoku. Uživat ćete u autentičnom ozračju uz rosé Opol, bijelo vino Vugavu i crno vino Plavac mali.

 

Polazak: 15:00

Trajanje izleta: 4 sata

Cijena: 400 kn

Minimalan broj osoba: 3

Maksimalan broj osoba: 12 – po dogovoru i više

Recenzije

Aktivnosti u blizini Vinski puti

× WhatsApp chat